Xmas Part I ❦ Marinuotos alyvuogės ~ Marinated olives

Paprasta ir laaabai mmmm…

indelis juodųjų alyvuogių
indelis žalių
4-5 skiltelės česnako
šakelė petražolių
čilli paprikos miltelių (naudojau kajeno pipirus)
4-5 šaukštai balzamiko acto
alyvuogių aliejaus
šaukštas sojos
šaukštelis medaus (jei kietas, įstatykite indelį į šiltą vandenį)
citrina

Nuo alyvuogių nupilti skystį ir suberti jas į gilesnį indą. Iki pusės alyvuogių įpilti aliejaus. Suberti kapotas petražoles ir smulkiai tarkuotą česnaką. Soją sumaišyti su medumi, balzamiko actu ir čilli milteliais, užpilti ant alyvuogių, užtarkuoti citrinos žievelės ir apšlakstyti sultimis, viską išmaišyti ir palikti pailsėti porą valandų. Aš palikau marinuotis visai parai – skonis pasakiškas! Skanaus!

Nužiūrėta ~> skanusgyvenimas.blogspot.com

♨     ♨     ♨

Simple and oh so tasty!

can of black olives
can of green olives
4-5 cloves of garlic
handful of parsley
chili (I used cayenne pepper)
4-5 s. balsamic vinegar
E.V.O.O.
1 s. soy sauce
1 t.s. honey
lemon

Drain the liquid off the olives and put them in the deeper bowl. Pour the olive oil to cover half of the olives. Put the finely chopped parsley and garlic. Mix soy sauce with honey (if it is too hard, put the jar in the warm water), balsamic vinegar and chili powder and pour it on the olives. Grate a bit of lemon skin on top and squeeze a bit of juice. Mix well and leave to rest for at least couple hours. I left for 24 hours… The tase is divine! Enjoy!

Cheat sheet ~> skanusgyvenimas.blogspot.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s