Xmas Part II ☛ Salotos ~ Salad a la Marks & Spencer’s

Su nukrypimais, bandžiau pasidaryti savo mėgstamas a la Marks & Spencer’s Wholefood Shaker Salad, tik šįkart nedėjau žalių daržovių – agurko, paprikos bei pomidorų (turi būti smulkiai supjaustytos). Dėjau maždaug nurodytomis proporcijomis, bet galite keisti kiekius pagal labiau mėgstamas pupeles ar kruopas. Receptas 2 žmonėms.

1/4 puodelio (toliau p.) virtų laukinių ryžių
1/2 p. virtų kynva kruopų (quinoa)
1/4 p. virtų žaliųjų lęšių
1/2 p. edamame arba sojos pupelių (aš naudojau 3 pupelių mixą)
1.5 p. kepto ir kubeliais supjaustyto kvapniojo moliūgo (butternut squash)
2 š. kepintų moliūgų bei maišytų (aš dėjau saulėgražų) sėklų

aliejaus ir žolelių padažui:
2 a.š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
2 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
sauja smulkiai pjaustyto šviežio baziliko
1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
vandens

kurias reikia pupeles užsimerkite iš vakaro ir visas išsivirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Sumaišykite dubenyje. Išdarinėjame ir kepame kvapnųjį moliūgą (žr. video) Aš kepiau 2, nes žinojau, kad vienas iškart atsidurs lėkštėje :} Iškepus, nulupame žievę, supjaustome kubeliais…

padažui viską sumaišome indelyje ir paga skonį ar reikalingą kiekį įpilame šiek tiek vandens. Uždengiame dangteliu ir gerai sukratome. Patarimas: nepilkite padažo į salotas. Supilkite į padažinę ir kiekvienas lai užsipila atskirai sau. Bon Appétit!

♨ ♨ ♨

I was trying to re-create my favorite Marks & Spencer’s Wholefood Shaker Salad in my way… this time I did not put any greens – it should be cucumber, bell peppers and tomatoes (finely sliced) as well. I was putting everything based on specified proportions below, but it can vary upon your likeness of specific pulses. Ingredients below for approx. 2 servings

1/4 cup of cooked wild rice
1/2 cup of cooked quinoa
1/4 cup of cooked green lentils
1/2 cup of edamame/soya beans (I used 3 beans mix)
1.5 cup of cubed and roasted butternut squash
2 tbsp of roasted pumpkin and mixed seeds (I used sunflower seeds)

for the lemon and herb dressing:
2 tbsp of E.V.O.O
juice of 1 lemon
2 cloves of garlic, minced
handful of fresh basil, finely chopped
1 tbsp wholegrain mustard

Soak pulses that need to be soaked over night and cook all based on the instructions on the packing.
Mix all in the bowl. Prepare and roast butternut squash (see video above) I roasted 2 as I know one will go straight on the plate :} When it is roasted, peel it and slice it in cubes…

for dressing, mix all ingredients in the container and put water to match your taste. Place the lid and shake it well. Tip: do not pour all the dressing on the salad. Put it in the saucer and let everybody put it individually. Bon Appétit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s