Something old, something new, something borrowed

For my new favorite main/side dish in English see inspiration here.

✂     ✂     ✂

Mano naujas mėgstamiausias garnyras arba dažniau valgomas kaip pagrindinis patiekalas – orkaitėje kepti pastarnokai. Paprasta, greita ir skanu!

Kadangi šiuo atveju viską darau “iš akies”, tai nenurodysiu ir proporcijų. Jei vis dėlto proporcijos neramina, pasiskaitykite mano įkvėpimo šaltinį čia. Taigi…

Įkaitiname orkaitę iki 200C. Kol orkaitė kaista, pasiruošiame pastarnokus. Paimame indą, kuriame kepsime – sudedame juostelėmis pjaustytus pastarnokus (galite taip pat įpjaustyti ir morkų), apšlakstykite lydytu svietu, alyvuogiu aliejumi, obuolių actu bei šiek tiek balzamiko. Apibarstykite druska, pipirais, rozmarinais (idealiausia švieži, bet tinka ir džiovinti) ir gerai išmaišome, kad daržovė(s) pasidengtų mišiniu ir paskleidžiame tolygiai po kepimo indą.

Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 – 35 min, kol daržovė(s) suminkštės ir įgaus lengvą rusvą atspalvį, karts nuo karto pamaišant. Pagal skonį galite dar šiek tiek pabarstyti druska bei pipirais. Voila!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s