Atradimai

Vasario 13.

Oj neprakvėpuoju! Apčiii…

Cappuccino & espresso, panini & croissant ir startas!

Įrašas labai išsamus nebus – kilometrų susukta daug! Mane paskiria GPS’u:

Trevi fontanas (Romoj man palikęs turbūt didžiausią įspūdį; gal dėl to, kad visai netyčia neieškodama radau, išėjus iš už kampo)

Panteonas

Piazza Navona – šiek tiek pritūpiam, pasiklausom gatvės muzikantų ir vėl kylam…

Angelo tiltas (gražu; nepamenu, kad būčiau kažką panašaus mačiaus kitur)

ir Vatikanas.

Uždedam pašto ženklus ir išsiunčiam atvirlaiškius. Kaip žinia, Vatikanas – atskira valstybė su savo pašto ženklais ir tarifais (išsiųsti reikia taip pat Vatikane).

Nusprendžiama, kad noras patekti į vidų ne toks grande, kad stovėti eilę, o ji didelė! Aš sugrįšiu, todėl ištraukiamas pažadas, kad atsiųsiu foto, su sąlyga, kad niekas nesužinos, kad viduj nebūta. Sužinojo… UPSIK!

Rūta pasakoja apie apelsinmedžių sodus ir kažką, ką galima pamatyti per rakto skylutę (?)…

Paupiu kulniuojame iki Regina Margarita tilto – Del Popolo aikštė – šiandien čia raitelių ir jojimo parodomasis šou. Tai dalis vasario 11 -21 dienomis vykstančio karnavalo programos.

Kopiam į Pincio kalną ir parke (viršuj) – ilgesnis atodūsis su panoraminiais vaizdais ir pamąstymais apie tolimesnius planus. Paėjus toliau – praeiname Mediči vilą ir prieiname ispaniškuosius laiptelius.

Norime deserto, bet prisėdame pavalgyti – nepatinka (nepatinkam ir mes padavėjui – “per daug darbo” sako jis kolegai itališkai?) Man su maistu šį kartą sąlyginai pasiseka (iš noro viską paragauti, dažnai prašaunu) – skanus rūkytas mozzarella sūris, bet pateiktas taip, kad atrodo kaip š… gabalas lėkštėj…

Ieškom kokteilių baro ir (visgi) deserto, bet įsigyjam užkandžių ir romo, nes jaučiu kaip dega veidas ir tikiuosi, kad tai saulės ir šaltuko nugairintas veidas, o ne temperatūros… (Indrė taip nusprendžia mane gydyti). Grįžusios sumerkiam nosis į savo telefonus…

Pradedame viena kitą raginti judėti. Bet kur??? Taip nesinori toli nuo “namų”…

Apsukam ratelį – nerandam nieko, ko mes dabar norėtumėm. Beje, norai irgi bais skiriasi – nuo vyno ir desertų prie shot‘ų prie baro. Kai jau nusprendžiame, kad paeisime šiek tiek link centro, kur vakar buvom užmatę kokteilių barą ir voila! – tobulas vaizdas – stoties rajone a la provence stiliaus interjero Tomoko Tudini restoranas. www.tomokotudini.com. Dar neįėjom, o buvom jau apžavėtos – nuo padavėjo (tobulas britiškas akcentas kaip balzamas ausims, kurio sutartinai būtumėm klausę, nors būtų skaitęs telefono knygą) iki menu, interjero… Įspėjame padavėją, kad mes labai garsiai juoksimės, sako, kad jau seniai tokių laukė. Prašom, kad savo nuožiūra suplaktų shot‘ą (už kuriuos, kaip vėliau paaiškės, net neėmė pinigų!). Atneša šešis stikliukus – prisijungia dar ir barmenas – oplia! Saldu, bet barmenas akį merkia, kad receptūros neišduos…

Toliau istorija vakaro eigą nutyli – buvo daug juoko ašarų, kompromituojančių nesusipratimų (?), dėl kurių neminant vardų papasakot negalėčiau, bet pasidalinsiu labai skanių salotų (pavadinimu Baltica!) receptu. Vienas iš nacionalinių ingridientų itališkoje virtuvėje – paprastasis pankolis (mano virtuvėje jis iki šiol buvo naudojamas tik sulčių spaudime).

Baltica

1 pankolis 2 apelsinai 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus 1 valg. šaukštas balzaminio acto, druska, pipirai

Pankolį supjaustome šiaudeliais (neužmirštam išpjauti sukietėjusį viduriuką). Apelsinus (Italijoje buvo naudoti raudonieji apelsinai) nulupam, apipjaustom, kad neliktų skūrelės tos plonos ir gražiai išvaduojame iš tų plėvelių. Pilam aliejų, actą, prieskonius. Receptūra skolinta iš čia

Itališkas paįvairinimas – apdedame rūkyta lašiša, rukola ir apibarstome marinuotais rožiniais pipiriukais. Skanaus!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s