Detox: Broccoli & Arugula Soup / Brokolių & Gražgarsčių Sriuba

For English readers ☛ found in Fitsugar via Gwyneth Paltrow’s GOOP adapted in my kitchen ❧

Reikės (~ 2 porcijos):

1 alyvuogių aliejaus (aš naudojau ožkos pieno sviestą)
1 česnakas, pjaustytas plonomis skiltelėmis
1/2 svogūno, stambiai pjaustyto
1 brokolio galva, susmulkinta į šakeles
2 1/2 puodelio vandens
druskos, pipirų
gera sauja gražgarsčių (rėžiukas tiks taip pat – keistas lietuviškas pavadinimas, angl. ‘watercress’ :})
1/2 citrinos

~

* Pakaitinkite aliejų, dėkite česnaką su svogūnu ir pakepinkite apie minutę arba kol pasklis kvapas.
* Dėkite brokolį ir kepkite apie keturias minutes arba kol taps ryškiai žalios spalvos.
* Supilkite vandenį, įdėkite druskos, pipirų ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės brokoliai (žiūrėkite, kad nevirstų koše) apie dešimt minučių.
* Supilkite į blenderį (arba naudokit trintuvą), sudėkite gražgarstes ir sukite iki vientisos masės (man patinka vienas kitas likęs brokolio gabaliukas).
* Patiekite apšlakstant citrinos sultimis.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s